Цистерна от дерайлирария влак в югоизточна Сърбия е паднала в река.

...
Цистерна от дерайлирария влак в югоизточна Сърбия е паднала в река.
Коментари Харесай

Цистерна от дерайлирария влак е паднала в река, има обгазяване

Цистерна от дерайлирария трен в югоизточна Сърбия е паднала в река. Това е довело до огромно обгазяване в региона

Изтичането на амоняк е довело до " 51 случая на отравяне ", съобщи Владан Васич, кмет на град Пирот, където е станал случаят.

Поради понижена видимост на близката автомагистрала до България са станали пътни произшествия. Полицията е затворила автомагистралата.

" Седем души бяха откарани в (болница) в Ниш ", най-близкия огромен град, сподели Васич на конференция.

Влакът е дерайлирал вечерта, което е предизвикало " приключване (на амоняк) и разпространяване на огромно количество газ в атмосферата ", се споделя в изказване на вътрешното министерство.

В засегнатата част на 60-хилядния град беше оповестено изключително състояние, а управляващите приканиха жителите да останат в домовете си.

Влакът с 20 вагона е превозвал токсични материали от България, оповестиха публични лица.

На място са изпратени 27 пожарникари с 10 противопожарни автомобила. Заради случая е спряно железопътното придвижване по тази линия. Поради неприятна видимост е прекратено придвижването сред Пирот и Бела Паланка по основния път. Алтернативният маршрут е през село Понор.

Компанията " Сърбия Карго " заяви и заяви, че това е товарен трен, който се движи всекидневно по сектора Ниш-Димитровград и транспортира първични материали от България до Прахово и Шабац. Агенция Франс Прес заяви, че във вагоните на дерайлиралия трен са били транспортирани и химически боклуци от България.

Очаквайте подорбности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР